Tuesday, June 23, 2009

Sup Kambing

Jumaat lepas, rasa macam tak ada bahan dan tak ada idea nak masak apa.. jenguk dapur blogresipi.. dan terjangkitla nak buat sup kambing macam Ijan buat. Selalunya kalau kambing, K.An masak kurma je.. tapi kali ni nak cuba versi yang Ijan masak. Tengah mendidih sup tu, Abang Azam telefon kata ada kawan nak tumpang makan sekali... hahhh.. nasibla labu. Ada ikan cencaru sumbat, sambal belacan, ulam ngan kari daging semalam... sup kambing ni rezeki hangpa la... ingatkan sorang je... tup-tup jadi 3 orang.. Makanlah apa yang ada. Alhamdulillah sup kambing tu sedap... nak resepi..? Singgahle rumah Ijan..

4 comments:

blogresipi said...

Sup Kak An ni laagii meriah.. banyak accessoriesnye... best tu :)

Mama hafiy said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mama hafiy said...

best2 nyer rsepi kat sini, akak, leh sy link page akak kat saya, kot2 time tak de idea nak masak leh refer heheh..akak, putrajaya kat presint bape, kot2 berjiran kita akahs

Raihan Shaari said...

Ijan.. bila ramai yang nak makan, K.An tambah je apa yang patut, tomatolah..bawang holland lagi.. kuah pun kena tambah..tu nampak cair sikit..takut tak cukup..hihik

Mama hafiy: K.An dok presint 8. baru 2 tahun.. u kat mana plak? klu dekat boleh kita tukar2 juadah bulan posa nanti..heheh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin