Hari ni kita layan aneka resepi ulangan di dapur Periuktanah.. resepi yang tak jemu dijamah kami sekeluarga..
Kuih Lapis.. Resepinya Sama yang di sini, cuma K.An tambahkan 2 sudu besar tepung jagung dalam adunan. Kemudian barulah di bahagikan kepada dua adunan. satu diwarnakan merah, satu dibiarkan kosong.
Kuih Cara Berlauk- Untuk resepi klik SINI
Apam Beras
4 comments:
rajinnya akak masak...
macam2 ada....
sedap2 la...
Salam Mas... kalau tak masak, muka sorang2 jadi kelat bila bukak tudung saji... hmmm, masak juga la walaupun simple...
Salam An.
KFa x pernah ketinggalan mengikuti apa shj hidangan d Periuk Tanah saban hari, tapi x sempat nak tinggal jejak, minta maaf sgt2..
Sambil tgn pegang tetikus, dlm hati selalu berbisik, seronoknya d anugerah tangan sejuk mcm An, apa aja yg ada semua dpt d jadikan hidangan istimewa unt famili.. Kreatif & tak membazir sama sekali..
TQ An. An mengembirakan KFa dgn cara yg tersendiri & menyemarakkan satu rasa keibuan yg sgt tinggi dgn setiap titipan resepi yg dikongsi..:)
An...
Tak kisahla resepi ulangan..janji isirumah sume suka makan...berbaloi masakkan bila habis dimakan...:)
bestnya...macam2 ada...nak makan mana satu ni ek...:)
Post a Comment