Hari ni kita layan aneka resepi ulangan di dapur Periuktanah.. resepi yang tak jemu dijamah kami sekeluarga..
Kuih Lapis.. Resepinya Sama yang di sini, cuma K.An tambahkan 2 sudu besar tepung jagung dalam adunan. Kemudian barulah di bahagikan kepada dua adunan. satu diwarnakan merah, satu dibiarkan kosong.
Kuih Cara Berlauk- Untuk resepi klik SINI
Apam Beras
rajinnya akak masak...
ReplyDeletemacam2 ada....
sedap2 la...
Salam Mas... kalau tak masak, muka sorang2 jadi kelat bila bukak tudung saji... hmmm, masak juga la walaupun simple...
ReplyDeleteSalam An.
ReplyDeleteKFa x pernah ketinggalan mengikuti apa shj hidangan d Periuk Tanah saban hari, tapi x sempat nak tinggal jejak, minta maaf sgt2..
Sambil tgn pegang tetikus, dlm hati selalu berbisik, seronoknya d anugerah tangan sejuk mcm An, apa aja yg ada semua dpt d jadikan hidangan istimewa unt famili.. Kreatif & tak membazir sama sekali..
TQ An. An mengembirakan KFa dgn cara yg tersendiri & menyemarakkan satu rasa keibuan yg sgt tinggi dgn setiap titipan resepi yg dikongsi..:)
An...
ReplyDeleteTak kisahla resepi ulangan..janji isirumah sume suka makan...berbaloi masakkan bila habis dimakan...:)
bestnya...macam2 ada...nak makan mana satu ni ek...:)