Saturday, November 28, 2009

Bercuti di Langkawi

Kami sudah pun kembali ke Putrajaya 2 hari lepas, tapi almaklum, sibuk dengan mengemas dan persediaan Hari Raya Haji, tak sempatlah K.An nak cerita-cerita kat periuktanah ni.. Alhamdulillah petang ni agak lapang sedikit, K.An masukkan dulu sebahagian 'kecil' gambar-gambar ketika di sana (kalau nak tengok yang lain, tengok di fb K.An)

Semuanya berjalan lancar dan yang palin ketara, makan di Langkawi sungguh mudah, murah dan sedap... Kali ni kami menginap di Rumah Peranginan Persekutuan (RPP) di Federal Villa, Pantai Tengah. Tiada masak-masak sebab di sini tiada kemudahan dapur seperti di RPP yang lain...

Puas berjalan, makan-makan, dan mandi laut.. dan seperti percutian sebelum ini, mungkin kami akan kembali lagi di lain masa.. Mungkin lain kali kami datang ketika LIMA berlangsung.. tentu best kan...

Naik ERL ke KLIA
Kami menginap di Federal Villa, Pantai Tengah
Lepas check-in, cari makan sebab lapaaar sangat.. alhamdulillah, makan di sini sedap..


Main air sebelum pergi jalan-jalan
Hari ke tiga... sedapnya makan nasi lemak di tepi pantai- di Langkawi, nasi lemaknya tidak lemak seperti di tempat lain di Tanah Besar sebab dimasak menggunakan minyak, bukan dengan santan... rasanya pun lain sikit..








Welcome drink di Holiday Villa.. Aisyah dah ngantuk..
flight dah sampai, kejap lagi kita naik...
Pengalaman pertama Aisyah, dia 'excited' sangat.. dapat kacang lebih, abang pramugara bagi..
Kampung nelayan
Langkawi geopark
Naik kereta kabel di Gunung Macincang

Nanti sambung lagi ye..

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin