Thursday, July 29, 2010

K.An Dah Selamat Bersalin..Alhamdulillah...

Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah pada 27 Julai 2010 bersamaan 15 Syaaban 1431 yang lepas K.An telah selamat melahirkan anak yang ke -6 , seorang puteri yang kami namakan Munirah Huda.

Asalnya baru je K.An nak masukkan N3 menceritakan yang doktor K.An nak tetapkan 1 Ogos sebagai tarikh bersalin sebab tak nak kelam kabut dan risau tak sempat sampai hospital waktu sampai masa nanti.

Tapi itulah yang dikatakan manusia merancang tapi Allah yang menentukan. Allah dah tentukan lebih awal lagi dan mengambil sempena hari yang mulia dan mudah didingati .. Hari Nisfu Sya'aban. Alhamdulillah semuanya juga berjalan lancar dan mudah.

24-26 Julai: dah terasa sakit-sakit perut yang ketara... doa supaya bersalin selepas Asma' selesai trial UPSR yang berakhir Rabu 28 Julai.

27 Julai... malam tu dah terasa sakit makin kuat tapi buat kerja macam biasa. Cuci kain, masak, mengemas dsb. Tapi dah tengahari tu, rasa tak tertahan pulak sakitnya. Telefon segera abang Azam, suruh dia balik tengahari tu juga. Tunggu anak-anak balik sekolah, siap dan terus ke Pusat Rawatan Putra, Sg. Buloh.

4.00 ptg: tiba di hospital, doktor suruh masuk wad terus tapi K.An nak buat CTG dulu. Dah buat CTG, cek pintu rahim dan contraction, doktor kata kena tahan daaa......

6.00 ptg, sekali lagi cek memang sah dah nak bersalin. Doktor K.An kata dia akan datang segera untuk sambut baby...

7.15 mlm: doktor pecahkan air ketuban dan selepas tu mula contraction yang lebih kerap. Pukul 8.15 mulalah proses kelahiran...

8.43 malam: K.An selamat melahirkan bayi Munirah ke dunia ini.. Alhamdulillah....


Terima kasih tak terhingga kepada semua yang mendoakan K.An dan baby dan kepada semua kakitangan Pusat Rawatan Putra Sg. Buloh yang dah macam ahli keluarga kami sendiri.. Jasa kalian dikenang selamanya...

24 comments:

cikmanggis said...

alhamdulillah.syukur sb ibu dan anak selamat.Akak ada hantar emel untuk an.

indahhouse said...

Salam kak Raihan,
Hu terharunya saya.... comelnya anak kak An. Tahniah, buat kak dan suami. Munirah namanya ya? Moga membsar sihat dan kuat :D

izahdaut said...

tahniah kak an..selamat datang baby munirah..brapa kg ni kak an? sihat nampak nih

Hann said...

Salam kak an.

Tahniah atas kelahiran. Seronoknya.. Semoga sihat, dan selamat berpantang.

Comel sangat baby Munirah tu. Jeles la pulak. :)

My Life My Journey.. said...

Alhamdulillah An.. Seronoknya dah 6 org, my turn ll come v soon, doakan yer..:)

hana said...

syukur alhamdulillahh.. k.an dan baby selamattt.. tahniah kak! comeynyer baby munirah! lahir pulak nisfu syaaban..mudah2an membawa rahmat buat sekeluarga... aminnn..... selamat berpantang kak yer! suker tgk muker k.an dan anak2 k.an tuh! tumpang gembira nih.. hihi.....

eliyaezlinalias said...

alhamdulillah...
tahniah kak ann...
menitik air mata mbaca stiap catan pjalanan kak ann nk melahirkan tu...
terasa2 sakit ny pd sya sdri...
kuasa ALLAH...

SURIA AMANDA said...

wahhhh..tahniak K.An..nampak baby macam besar..baper kg ni? dgeram tgok pipi dia..

imanamani said...

Alhamdulillah... k.an dan baby sihat..
tahniah ye k.an...

♥naematulsaadahismail♥ said...

taniah kak an&keluarga;

semoga munirah akan menjadi anak yg solehah;)
baru 3 hari dh nampak kak an kuat je.

mrs tEppEi said...

congrats Kak An =)
selamat berpantang =D

Mrs.Chomot said...

tahniah..kak an...hopefully dengan bertambahnya zuriat bertambahlah juga rezekinyer....amin

Huda Ahsin said...

Alhamdulillah.... tahniah untuk K.an, suami dan anak-anak. Anggun gitu wajah selepas melahirkan... hehe... Semoga Munirah Huda menjadi anak yang sihat lagi solehah!

NiezaMan said...

Tahniah K.An
Comelnya bb tu..teringin la pulak..hehehe

fuzidss said...

PMC ke? sama la kita Dr Zarul kan. 5 anak saya disambut oleh Dr Zarul. Tahniah. Tengok teringin sangat nak baby girl..

MAS ( DUNIAKU ) said...

kak an..tahniah dapat baby...comeinya...geram mas tengok...

zanariz said...

Assalamualaikum.
Tahniah kak an..alfun mubarak!
saya..zanariah..junior kak an di smka sultan azlan shah..masa saya form 1..kak an dah form 5..saya suka tgk kak an dulu..:-).

terserempak dgn blog kak an ni dlm blog2 masakan..so..saya pun follow la juga...suka tgk masakan2 kak an..bg inspirasi nak memasak di rumah..saya pun dah jd fulltime mom with 5 kids skrg..Alhamdulillah. tahniah sekali lagi ye kak an n family.. :-)

@ju said...

Tahniah kak An...bertambah rezeki..

Sofya said...

salam..

alhamdulilah...semuanya selamat.
tahniah yer.
Akak doakan moga Munirah akan jadi anak yang solehah..amin

Raihan Shaari said...

terima kak Cm.. alamak ....!! tak jumpa la e-mail akak tu... byk sgt kt inbox tu.. klu tak jumpa juga, an gitau akak ye.

thanks Nur... k.An pun terharu baca komen kawan2.. InsyaAllah berkat doa semua.. Munirah akan membesar dgn sihat dan kuat..hhihi...

Salam Izah.. tq auntie (dr Munirah).. nampak kt gambar je semangat... 2.7 kg je..

Raihan Shaari said...

Salam hann: terima kasih.... jgn jeles ye...auntie hann dtgle jenguk munirah.... alhamdulillah rezeki Allah bagi...

salam eliyaezlina..

Selalunya begitulah perasaan ibu2 mcm kita ni.. akan terasa kesakitan, kegembiraan dan kesedihan yg dirasa ibu lain.. (naluri kurniaan Allah SWT)

Raihan Shaari said...

My Life My Journey: Salam k.Fa.. insyaAllah tiba giliran k.Fa nanti , ramai yang turut mendoakan dan tumpang gembira juga...

Hana: tq aunti Hana... Ummie selalu singgah dapur auntie Hana supaya bila besar nanti, Munirah pun rajin masak... Munirah ni lahir kecik je.. 2.7 kg.. pipi je tembam.

Eliza said...

Salam kak An. Alhamdulillah selamat melahirkan baby girl yg comel dan sihat. Akak bersalin di pusat rawatan putra tu dah dekat ngan rumah mak kita lah..

Semoga segala-galanya dipermudahkan Allah utk Kak An sekeluarga.Amin...

PUTUBAMBU said...

wah..bestnya..dapat baby baru..!

Tahniah ye kak An..

selamat berpantang..!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin