Monday, December 14, 2009

Kacang Karamel

Assalamualaikum wrt...

Dah 3 hari di kampung, baru sempat singgah periuktanah... Makin sibuk dengan persiapan kenduri, maka tak dapatlah K.An menjalankan aktivit 'blogging' seperti biasa. Peralatan pun tak berapa cukup, maka kita gunakan apa yang ada sahaja.
Kerja-kerja memasak berjalan seperti biasa, tetapi masuk folder dulu... ada masa baru boleh online..
Ok... sambung kerja lagi...

Kacang Karamel ni, buatan orang Iran... buah tangan daripada kak Sarah.. dia beli dari China semasa lawatan kerja ke sana. Memang sedap, lain daripada yang selalu dibawa pulang dari negara Timur Tengah yang lain...

Nanti K.An cuba buat sendiri... boleh kongsi resepi kalau menjadi..

2 comments:

Faradilla Rashid said...

Mesti sedap ni...terliur dah tengok....

Masa lawatan kerja ke beijing hari tu makan kacang2 ni la... penjualnya org2 Iran naik basikal dan tunggu di masjid2 dan restoren2 kat sana.... sedappppppppppppppp....

bila kak an nak try buat ni nak singgah umah...hahahaha

Raihan Shaari said...

sedap kan Fara... kena cari resepi dari Iran la pulak.. K.An pun dah terliur...hihiihi..

dah ada nanti k.An roger fara

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin