Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Agak lama tak berkongsi resepi baru periuktanah, maka hari ni K.An tayang jelah gambar Sambal Telur Puyuh ni... Lauk biasa je, tapi tak ramai yang selalu makan telur puyuh kan..? kalau burung Puyuh goreng berempah tu ada jugak jual di restoran. Telur Itik masak lemak Cili api pun selalu juga jumpa. Tapi kalau sambal telur puyuh, memang kena buat sendiri.
Resepinya macam sambal yang kita buat selalu je.. cuma rebus telur puyuh, kopek kulitnya dan masukkan dalam sambal. Ada juga yang goreng sedikit telur yang dah dikupas tu dalam sedikit minyak agar luarnya garing, baru dicampur sambal tumis. memandangkan anak-anak K.An tak gemar versi goreng, jadi, K.An biarkan begitu sahaja... Mudah dan Ringkas...
Jom Makan....
suka sambal telur puyuh...
ReplyDeletelama dah tak buat..
salam kenal dari akak,..sesekali buat lauk macam ni..mmg best..:)
ReplyDeleteSalam,
ReplyDeleteSedap dimakan tapi auntie malas nak kupas kulit telur puyuh..huhuhuhu
Salam Kak..Betul tu..sesetengah lauk pauk ada yang kena masak sendiri sebab tak ada dijual di gerai2 atau kedai makan....
ReplyDeleteMay be sebab telur puyuh agak mahal jadi peniaga sendiri pun akhirnya serba salah nak letak harga...Bagi murah, tak balik modal, ikut harga sepatutnya, pelanggan komplain mahal plak....kan kan kan kan
hurmmm sedapnyer... sje walkingblog n jika ada mase jom jenguk sy punya blog pulak... tp xdelah byk resepi, cuma simple2 jer... :)
ReplyDeletesalam kenal... anak2 suka telor burung puyuh ni..
ReplyDeletewah sedapnye sambal raihan
ReplyDeletekalau rajin mehlah singgah blog akak
Assalamualaikum. Kak An, boleh kita mintak email add Kak An?
ReplyDeleteDakam freeze ada telur puyuh..blh msk utk anak esok...
ReplyDelete